OKUL POLİTİKAMIZ

OKUL POLİTİKAMIZ

1-Güvenli ve Düzenli Okul Çevresi: Okulumuzda sağlıklı, güvenli, düzenli bir çevre ve öğrenmeye olanak sağlayan mevcut bir sistem vardır. Öğrenme öğretme sürecinde; Öğrenme ortamlarındaki olumsuzluklara anında müdahale edilmektedir. Okulumuzun bütün öğretmenleri ve çalışanları çalışma saatleri içinde her zaman ve her yerde görevli oldukları bilincine sahiptir.

2-Bütün Öğrenciler İçin Yüksek Beklentiler:" Öğretmenlerimiz ve okul çalışanlarımız bütün öğrencilerin okul becerilerini kazanabileceğine, başarabileceklerine inandıkları ve bunu sergiledikleri bir beklenti iklimi vardır. Öğretmenlerimiz, bütün öğrencilerin başarabileceği öğretimsel stratejileri araştırır. Öğrencilerden yüksek beklenti içerisindedirler. Çünkü. "bütün öğrenciler öğrenebilir"

3-Açık Okul Vizyonumuz: Okulumuzdaki yönetici, öğretmen, çalışanlar, öğrenciler ve aileler 2023 Eğitim Vizyonu'nun temel amacı doğrultusunda "Çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmek" olduğunu anlamakta ve desteklemektedir.

4-Öğrenme Fırsatları Sağlama ve Zamanın Etkili Kullanımı: Okulumuzda öğrencilerin ne öğrenmesi gerektiğini öngören tasarlanmış program; gerçekte ne öğretildiğini gösteren uygulanan program ve öğrencilerin gerçekte ne öğrendiğini gösteren ulaşılan program mevcuttur. Öğrenme destek sistemi takım çalışması ruhuna sahiptir.

5-Öğrenci Gelişiminin Sürekli Olarak Gözlenmesi: Okulumuzda önemli becerilere ilişkin öğrenci gelişimi sürekli olarak ölçülür ve gözlemlenir. Değerlendirmeler, öğretmenler için neyin iyi öğretildiğinin ve neyin fazladan çalışma gerektirdiğinin belirlenmesinde yardımcı olur. Değerlendirmelerle öğrencilere dönütler verilir. "bütün öğrencilerin öğrenmesi" amacına ulaşmak için hangi öğrencilerin yardıma ihtiyacının olduğunu belirlenir. Bu öğrenciler öğretmenlerimiz tarafından desteklenir. Müfredatın başarıyla uygulanabilmesi için gerekli koşullar ve azami öğrenme fırsatları vardır. "Mutlu Çocuklar, Güçlü Türkiye"   felsefesi ile öğrenci gelişimleri desteklenir.

6-Olumlu Ev-Okul İlişkileri:  Aileler ile birlikte:   Okulumuzda;  İletişim, katılım ve yönetim düzenli veli görüşmeleri ve veli toplantıları yapılır.

7-Öğretimsel Liderlik: Okul müdür ve müdür yardımcılarımız okulun geniş görüşlülük ve amaçlarının tanımlanmasına öncülük ederler.  Öğrenci, öğretmen ve aile görüşmelerinde okulumuzun amacının; 2023 Eğitim Vizyonu'nun temel hedefi olan, "Ahlak telakisine dayalı ve insanı merkeze konumlandıran bir varlık ve bilgi anlayışını yeşertmek" olduğu sürekli vurgulanır ve açıklanır.

 

28.01.2021 344